lördag 10 januari 2015

Att schemalägga poster på sociala medier.

För en tid sedan la jag ut den här posten på G+. Det var väl mest en post av typ allmänt trams som jag för ovanlighetens skull la offentligt. Jag postar väl e g två typer av poster, en hel del trams och vardag och personliga känslor. Den typen av poster ligger vanligen till en mer begränsad läsarskara.

Poster även en hel del länkar där jag försöker uttrycka vad jag tänker och tycker om diverse saker i vår värld. Dessa poster länkar jag även ut på min personliga blogg och på Facebook.

Lägger även ut en del länkar till vad jag tycker kan vara av intresse eller hjälp vad det gäller teknikens vidunderliga värld på mina sidor på G+ och Facebook.
Nästan omgående så fick jag en reaktion på posten som jag nog inte riktigt räknat med.
Nu bryr jag mig väl egentligen inte speciellt mycket om någon jag förmodligen inte har ett dugg gemensamt med avcirklar mig. Men kan inte låta bli att fundera över vad som skulle vara så fel med att schemalägga sina postningar. Givetvis tycker jag inte att man ska köra automatiska postningar utan några egna kommentarer från t ex ett RSS-flöde. Lika fel vore det att schemalägga god morgon, nu äter jag det eller annat av de mer personliga posterna där man delar med sina nätvänner vad man har för sig.

När det gäller poster där man vill väcka någon form av debatt, framföra en åsikt eller kanske bara förmedla något man tror kan vara av intresse eller till nytta för andra så ser jag helt annorlunda på det här med att schemalägga sina poster.

Ofta så sitter t ex jag vid datorn en stund på morgonen, läser RSS-flöden och tittar igenom vad som delats på sociala media. Att då sätta igång och dela det man tycker ser jag inte som speciellt smart. Förmodligen har man en förhoppning  på att någon ska se och reagera på det man skriver.

Så jag ser ett antal stora fördelar med schemaläggning.
  • Inlägget kan publiceras vid en tid när man tror det finns läsare.
  • Man undviker att spamma flödet med en mängd inlägg vid samma tidpunkt.
  • Ger en möjlighet till eftertanke och korrigering av inlägget.

Tänkte därför ge ett par tips på verktyg som jag tycker ett utmärkta för ändamålet.


Mitt favoritverktyg för att hantera sociala media, här kan man posta både direkt och schemalagt till en stor del av sina profiler och sidor. Dessutom har man en myckd av nyttig funktionalitet till att följa sina konton ur en mängd olika vinklar.En nackdel är dock att det nte går att hantera G+ profiler med det här verktyget. Jag har faktiskt bara hittat ett verktyg som fungerar riktigt bra för personliga G+ profiler


En stor fördel är att man kan samla på sig intressanta länkar som “drafts” för att vid ett senare tillfälle skriva ett inlägg kring länken (eller tänka igenom om det är något man vill dela). Gillar också att det man skriver lagras under tiden man skriver så om något går galet är man inte av med sitt inlägg. Använder det faktiskt ofta även för att skriva poster jag tänker lägga ut omgående av just det skälet (gissar att de flesta något gång blivit av med ett inlägg man kämpat med).


Nackdelen med verktyget är att inläggen läggs lokalt på datorn vilket gör att manskinen måste vara igång och uppkopplad för att inlägget ska läggas ut.

Skulle du känna att du vill ha hjälp med att komma igång med schemalagda inlägg och de här verktygen, tveka då inte att kontakta OnLineSupport.Nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar