lördag 9 november 2013

Man har visst varit med ett tag

Det har hänt en hel del under de lite mer än 30 år man varit "nörd! :-)


Det är inte lite som hänt sen man satt på en studiecirkel och lärde sig att göra mer eller mindre meningslösa program på en Commodore Vic-20. Gissar att man då var en av de få som såg något nöje i det här med datorer.

Minns ni...
10 CLS
20 FOR I = 1 TO 100
30       PRINT "Hej";
40 NEXT I
50 END

Mycket har hänt sen dess och ibland funderar man över värdet av allt man satt sig in som sen försvunnit bort som dinosaurier från det förgångna. Men vem vet man kanske fortfarande har lite nytta av allt man lärt sig om DOS-kommandon, BAT-filer, filhantering, enkla nätverk m m.

Sanningen är väl att man blivit lite av en allmänkunnig data-doktor med mycket i ryggmärgen, men inte direkt specialist på nått.

Eller man kanske själv blivit en dinosaurie som ingen direkt behöver idag....


Nu tror jag faktiskt inte det, utan jag tror att vi "gamla rävar" besitter en hel del ryggmärgskunskap som många av de som aldrig hört talas om disketter, CP/M, MS-DOS 2.1 m m saknar.


1 kommentar:

  1. Uppmärksamhet:



    Letar du efter ett VERKLIGT FINANSIELT LÅNFÖRETAG som ger dig ett lån mellan 50 000 euro och 50 000 000 euro (för ett företags- eller företagslån, personligt lån, bostadslån, billån, skuldkonsolideringslån, riskkapital, sjukvårdslån etc.) har du nekats lån från en bank eller finansiell institution på grund av en eller annan anledning? Ansök nu och få ett verkligt finansiellt lån behandlat och godkänt inom 3 dagar. NOMARK LÅNEFIRM. eller ditt lands internationella pass för verifiering. Vår återbetalning av lån börjar ett (ett) år efter att du har fått ditt lån och återbetalningstiden varierar mellan 3 och 35 år. Vårt företag behöver också en person som kan vara vårt företagsrepresentant i ditt land.



    NOMARK LÅNEFIRMA

    E-post: nomarkloanfirm@hotmail.com

    C.E.O Mr.Nomark Wesley.

    SvaraRadera